Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Předčasný konec smlouvy Bílé Tygry opouští útočník Marek Kvapil

Bílé Tygry opouští útočník Marek Kvapil

06. 06. 2019 - 13:50

Čtyřiatřicetiletý forvard Marek Kvapil se po necelých dvou sezonách loučí s Bílými Tygry. Úspěšné angažmá korunoval 57 kanadskými body ve 47 utkáních základní části. Tygrům tak výraznou měrou pomohl k zisku Prezidentského poháru a ke stříbrným medailím. Zkušený útočník se s klubem domluvil na předčasném ukončení smlouvy.

Hned od svého příchodu k Bílým Tygrům v průběhu sezony 2017/18 se stal Marek Kvapil tahounem. Zvýšil produktivitu týmu, který v play-off dovedl do sedmého čtvrtfinále proti favorizovanému Hradci. V posledním ročníku dlouho vládl tabulce produktivity, nakonec se umístil na druhé pozici. Bodově se jednalo o jeho nejúspěšnější sezonu v kariéře.

„Marek Kvapil se stal po příchodu k Bílým Tygrům naším klíčovým hráčem. Výrazně nám pomohl jak v loňské sezoně, kdy exceloval v play-off, tak v letošním ročníku, kdy do posledních kol bojoval o titul nejproduktivnějšího hráče soutěže. To jasně dokazuje jeho hráčskou kvalitu. Marek přišel s přáním o uvolnění do zahraničního klubu, čemuž jsme chtěli vyhovět. Po vzájemné debatě jsme dospěli k dohodě o ukončení hráčské smlouvy. Nevím, jestli Marek nakonec zakotví v některém zahraničním klubu nebo jestli zůstane v tuzemské nejvyšší soutěži. Přeji mu hlavně hodně zdraví a dalších sportovních úspěchů v jeho kariéře," řek sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Další články