Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Posila ze zahraničí Do Jablonce přichází Andriy Tsurikov

Do Jablonce přichází Andriy Tsurikov

11. 06. 2019 - 17:12

Šestadvacetiletý levý obránce či záložník Andriy Tsurikov je novou posilou Jablonce! Bývalý hráč Dynama Kyjev, Metalurgu Záporoží nebo FK Oleksandrija podepsal v Jablonci smlouvu na dva roky!

Z třetího klubu ukrajinské ligy FK Oleksandrija přichází do Jablonce zkušený šestadvacetiletý levý obránce nebo záložník Andriy Tsurikov. Po odchodu Eduarda Sobola, kterému u nás skončilo hostování z Šachtaru Doněck, nám Tsurikov posílí levou stranu defenzivy.

„Nejprve bych rád poděkoval Jablonci za příležitost hrát znovu v Evropě. Jsem rád, že se připojím k novému týmu. Dlouho jsem čekal na novou výzvu v mé kariéře, abych mohl pokračovat v rozvoji a pomoci týmu naplnit cíle," říká po podpisu dvouletého kontraktu Andriy Tsurikov. "Doufám, že mě spoluhráči dobře přijmou a půjdeme společně vítězným směrem. Jsem rád, že budeme hrát kvalifikaci o Evropskou ligu UEFA. Mám vysoké ambice, tak věřím, že můžeme do skupinové fáze postoupit," dodává zkušený levý obránce.

Navíc právě Eduarda Sobola Tsurikov dobře zná. Oba spolu hráli v FK Metalurg Záporoží. Jednání přímo na Ukrajině se kromě šéfa klubu Miroslava Pelty účastnil také náš kapitán Tomáš Hübschman, který na Ukrajině působil 10 úspěšných let v Šachtaru Doněck.

„Skončilo hostování Eduarda Sobola ze Šachtaru Doněck, chyběl nám hráč na levou stranu a pomůže nám na této pozici další ukrajinský fotbalista Andriy Tsurikov. Získali jsme ho jako volného hráče a zapojí se s týmem do začátku letní přípravy,“ říká k prvnímu letnímu příchodu ředitel klubu Petr Flodrman.

Andriy Tsurikov má na kontě celkem 131 ligových zápasů, ve kterých z pozice krajního obránce vstřelil 8 branek. Zkušenosti už má také v evropských pohárech, kdy odehrál pět zápasů s FK Oleksandrija v Evropské lize UEFA a s Dynamem Kyjev absolvoval několik evropských tažení, ale do zápasů v dresu Kyjeva nenastoupil. V národním týmu Ukrajinu prošel mládežnickými týmy a naposledy stabilně reprezentoval svou zemi v kategorii U21. Nyní je v širším kádru ukrajinského A týmu a byl u zápasů proti České republice a Slovensku v Lize národů UEFA.

Další články