Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Zbývají tři zápasy FAČR učiní maximum pro dohrání MOL Cupu

FAČR učiní maximum pro dohrání MOL Cupu

foto: Petr Pelíšek

29. 04. 2020 - 12:00

Fotbalová asociace České republiky je připravena vynaložit maximální úsilí, aby byl zkompletován a řádně dokončen letošní ročník MOL Cupu, tedy domácí pohárové soutěže. V ní zbývá dohrát tři zápasy – dvě semifinálová klání AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec a následný finálový duel. Informoval o tom server fotbal.cz.

Semifinálová utkání měla být odehrána již v minulém týdnu, pandemie koronaviru však zapříčinila jejich odklad. Na středu 20. května pak bylo naplánováno finále, které je také logicky odloženo na neurčito.

Vedení FAČR, tedy řídícího orgánu soutěže, však věří v dokončení pohárové sezony. „Chceme udělat naprosté maximum, aby se letošní sezona MOL Cupu dohrála na fotbalovém hřišti. Dobře si uvědomujeme, že situace v celé společnosti je velmi komplikovaná, sportu nevyjímaje. Věříme však, že nastavená opatření postupně budou uvolněna tak, aby mohl fotbal alespoň v omezené podobě – i když bohužel zřejmě bez přítomnosti fanoušků - fungovat. Moc si přeju, aby se profesionální soutěže dohrály, byť se zpožděním. To samozřejmě platí také pro náš MOL Cup," řekl předseda FAČR Martin Malík. „Je to pochopitelně záležitost přímo navázaná na start domácích profesionálních soutěží. Kluby musí nějakým způsobem začít s tréninkem, což se již v nějaké podobě děje. A pak musí být zahájeny samotné soutěže. My budeme ve velmi intenzivním kontaktu s Ligovou fotbalovou asociací, abychom v případě pozitivního vývoje dokázali skloubit termínové kalendáře a zvládli dohrát i zmíněný MOL Cup,“ podotkl Malík.

Ten také připouští, že český fotbal vzhledem k současnému stavu nečelí jednoduché situaci. Týká se to především malých klubů. „Jsme připraveni pomoci každému klubu, který by se kvůli pandemii dostal do zásadních ekonomických problémů. To se týká především těch z výkonnostní úrovně. S ekonomickým a právním oddělením asociace intenzivně pracujeme na scénáři, který by mohl v tomto ohledu fungovat,“ dodal Malík.

Další články