Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Nepovedlo se Fotbalisté SK Sigma v Liberci podlehli

Fotbalisté SK Sigma v Liberci podlehli

foto: Petr Pelíšek

23. 10. 2021 - 18:13

Ve 12.kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Liberci. Duel se jim nepodařil, domácímu Slovanu podlehli nula dva. Další zápas hrají Hanáci ve středu v Praze se Slavií.

V olomoucké sestavě scházeli kapitán Roman Hubník, obránce Radek Látal a záložník Lukáš Greššák, kteří dopoledne hráli za béčko ve Vratimově, stejně jako brankář Tadeáš Stoppen. Chyběli také útočníci David Vaněček, Jakub Yunis, Jan Fiala a Jegor Golenkov, kteří nejsou zdravotně fit. Sigma šla do utkání ve stejném složení základní jedenáctky jako před týdnem doma s Karvinou.

Domácí začali aktivněji a ji v 15. minutě akci otevřeli skóre. Na střelu Frýdka do pravé šibenice neměl brankář Macík nárok. Hanáci měli do poločasu dvě velké šance na vyrovnání. Ve 23. minutě se sám před brankářem neprosadil González a o tři minuty později nebyl úspěšný ani Hála. Liberec mohl ještě do pauzy zvýšit náskok, naštěstí pro hosty střelu Hilála zastavilo břevno.

Devět minut po přestávce podržel Sigmu brankář Macík, kdy vytáhl pokus Koscelníka z šibenice. Za čtyři minuty si už domácí pojistili vedení. Zifčák se ve vápně střetl s Chalušem a sudí Batík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu pro Slovan. Hilál proměnil. Pak mohl přidat třetí gól Matoušek, ale mířil vedle. V 74. minutě měl velkou šanci Zmrzlý, domácí potřetí v zápase podržel brankář Knobloch.

„Rozhodující byla první patnáctiminutovka utkání. Vstoupili jsme vlažně, málo aktivně, až bojácně. Soupeř byl aktivnější a důraznější. Byť si nevypracoval nějaké velké množství příležitostí, myslím si, že to byl ten rozhodující faktor pro vstřelení první krásné branky. V těchto utkáních rozhoduje právě první gól. Po inkasované brance si myslím, že jsme byli lepším týmem. Převzali jsme iniciativu, ale rozhodla produktivita. Ve druhé půli byla penalta darovaná, zákrok jsem neviděl. Poté jsme nedokázali vyřešit další dobré příležitosti. A Liberec zkušeně závěr dohrál," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Dnes musím být spokojený. Splnili jsme hlavní cíl, vyhrát. Bylo to pro nás důležité utkání. Myslím si, že první poločas byl vyrovnaný. Nám se podařilo dát krásný gól. Za což jsem rád, že jsme se prosadili ze hry a navíc fotbalově. V dalších fázích jsme měli určitý taktický problém v defenzivě, i proto nám musel pomoci Knobloch. Ve druhé půli jsme v defenzivě byli o něco kompaktnější. Odskočili jsme na dvougólové vedení a poté se nám hrálo lépe dopředu. Gól už jsme nepřidali, ale takticky jsme utkání dohráli do vítězného konce," uvedl trenér Liberce Luboš Kozel.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 15. Frýdek, 58.(pen.)  Hilál. Rozhodčí: Batík – Leška, Podaný. ŽK: Koscelník – Jemelka. Diváci: 2295.

FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula  – Gebre Selassie, Havelka (80. Purzitidis) – Koscelník (80. Rondić), Frýdek (66. Stoch), Jan Matoušek (66. Tupta) – Júsuf Hilál (69. Rabušic). Trenér Luboš Kozel.

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Beneš , Jemelka, Zmrzlý – Breite, González – Zahradníček (64. Šíp), Růsek (72. Jakub Matoušek), Hála (64. Daněk) – Zifčák. Trenér Václav Jílek.

Další články