Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Vítězné loučení Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Liberci

Fotbalisté SK Sigma vyhráli v Liberci

foto: Petr Pelíšek

29. 05. 2021 - 19:29

Utkání posledního kola soutěžního ročníku se fotbalistům SK Sigma Olomouc povedlo. Z Liberce vezou všechny tři body za výhru 2:1, branky dali Ondřej Zmrzlý a Milan Kerbr.

Olomoučtí měli před zápasem opět rozsáhlou marodku. Hrát pro zranění a nemoci nemohli Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Martin Hála, Roman Hubník, Pablo González, Jan Štěrba, Michal Vepřek, Martin Sladký, Radek Látal, Dominik Radič, domů už odcestovali Jaroslav Mihalík a Jean Luc Assoubre, volno před evropským šampionátem dostal brankář Aleš Mandous, v trestu za červenou byl útočník Jan Fiala.

Po úvodním oťukávání měli první šanci zápasu hosté. V 18. minutě ovšem po přihrávce Chytila zakončil nepřesně Daněk. O šest minut později měli velkou šanci domácí, naštěstí pro hosty ale Matoušek trefil jen Beneše. A ve 28. minutě brankář Macík zmařil šanci Mosquery. Za další tři minuty hlavičkoval po rohovém kopu Mosquera z dobré pozice nepřesně. A tak šla ve 33.minutě do vedení Sigma. Po centru Housky se prosadil Zmrzlý. Ve 36. Minutě musel Macík tasit další výtečný zákrok, tentokrát to bylo proti zakončení Rondiče. A tak Sigma po prvním poločase vedla.

To platilo i šest minut po přestávce, kdy Macík zasahoval po nebezpečné teči Poulola. Střelecky aktivnější byli domácí, ale Sigma dlouho držela jednobrankový náskok. Přišla o něj sedm minut před koncem, to Macíka překonal Sadílek. Nakonec ale Hanáci brali všechny body. V poslední minutě byl v pokutovém území faulovaný Šíp a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Kerbr.

„Sezonu jsme tady zakončili vítězstvím, za to jsme šťastní. A to ještě vzhledem ke stavu, v jakém jsme sem přijeli. Máme mnoho hráčů zraněných, kteří nemohli odcestovat. Vytáhli jsme ještě dva kluky z devatenáctky, Hadaš měl první ligový start. Samozřejmě to bylo vybojované a v některých momentech jsme měli i štěstí. Ale na co jsme se připravovali, to kluci splnili. Jsem rád, že se o to ještě porvali. Tohle vítězství mě velice těší, protože jsme poskočili na deváté místo a hráči ukázali srdce,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 83. Sadílek  – 33. Zmrzlý, 90+1 (pen.) Kerbr. Rozhodčí: Berka – Kotalík, Vodrážka. ŽK: Rondić , Karafiát, Fukala, Chaluš, Matoušek – Chytil. Diváci: 784.

Liberec: Knobloch – Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula  – Mara (68. Nečas), Matoušek, Sadílek (90+3. Michal) – Pešek (82. Gembický), Rondić (46. Faško), Mosquera. Trenér Pavel Hoftych.
SK Sigma: Macík – Zahradníček, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zifčák (89. Kerbr), Houska (80. Slaměna), Daněk, Breite, Chytil (89. Hadaš) – Nešpor (66. Šíp). Trenér Radoslav Látal.

Další články