Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Nový trenér Kormidla ve Slovanu se ujímá Pavel Hoftych

Kormidla ve Slovanu se ujímá Pavel Hoftych

13. 06. 2019 - 15:48

Fotbalový Slovan Liberec má nového trenéra. Po konci minulé sezóny na lavičce Slovanu skončil slovenský kouč Zsolt Hornyák, jeho nástupcem se stává dvaapadesátiletý Pavel Hoftych, který se ve čtvrtek v Liberci dohodl s vedením klubu na podmínkách a podepsal smlouvu. 

Pavel Hoftych se narodil 9. května 1967 v Ústí nad Labem. Jako hráč působil i v Chebu, Slušovicích a Zlínu, kde začínal i trenérskou kariéru jako asistent Vlastislava Marečka. V roce 2006 se tam pak stal hlavním koučem. Později trénoval i Bohemians, Trnavu a České Budějovice. Následně přešel k českým mládežnickým reprezentacím.

Od léta 2016 působil jako generální manažer v Trnavě, s níž v loňském roce slavil slovenský titul a ve spolupráci s trenérem Radoslavem Látalem se postarali o postup do skupinové fáze Evropské ligy. Nyní se vrací k trenérské práci a stává se novým lodivodem Slovanu Liberec.

„Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu. Mám tady hodně známých, z bývalých spoluhráčů například Míru Holeňáka, v Chebu jsem hrál se Zdeňkem Koukalem. V kontaktu jsem byl například s Márou Čechem nebo Petrem Papouškem, trenérskou licenci jsem studoval s Petrem Myslivcem nebo Jiřím Kaiserem. Je to dobrý základ pro to, abych se v novém prostředí rychle zadaptoval a poznal ho. Času je málo, už v pondělí začínáme a musíme ještě nějaké věci dodělat. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla,“ řekl nový trenér Slovanu.

Další články