Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Semifinále MOL Cupu Plzeň proti Teplicím, může dojít na derby

Plzeň proti Teplicím, může dojít na derby

foto: Petr Pelíšek

14. 04. 2021 - 11:29

Středeční los semifinále aktuálního ročníku MOL Cupu rozhodl o tom, že se v něm utká Viktoria Plzeň s Teplicemi a v druhém utkání Sparta vyzve lepšího z dvojice Sigma Olomouc - Slavia Praha. O losování informoval web domácí pohárové soutěže.

Viktoria Plzeň bude hrát semifinálové utkání na domácím hřišti. Své semifinále odehraje na domácím stadionu také Sparta, která si ale na svého soupeře musí počkat. Stejně tak i na přesné datum zápasu.

Plzeňská Viktoria nejprve přešla přes Přepeře po výhře 7:0, následně porazila 3:1 druholigový Hradec Králové. Ve čtvrtfinále narazila na severočeský Liberec a tuhou bitvu rozhodl střídající Ondřej Mihálik v 87. minutě. Jeho gól tak posunul Plzeň do semifinále.

Teplice na cestě do čtvrtfinále zdolaly postupně SK Benešov, Chlumec nad Cidlinou, Zbrojovku Brno a Mladou Boleslav. Čtvrtfinálový souboj s boleslavským celkem rozhodl dvěma góly Pavel Moulis, který se prosadil v obou poločasech zápasu.

Sparta v minulém ročníku porazila ve finále Liberec. V aktuální sezóně začala svou cestu za obhajobou ve třetím kole, ve kterém porazila druholigové Blansko 2:0 po gólech Karlssona a Součka. V osmifinále si poradila s Baníkem Ostrava díky penaltě proměně Dávidem Hanckem v závěru utkání. A ve čtvrtfinále otočila skóre v zápase s Jabloncem, který porazila nakonec suverénně 4:1 po dvou gólech Ladislava Krejčího mladšího, jedné trefě Ladislava Krejčího staršího a jednom gólu Davida Karlssona.

Poslední semifinalista vzejde z dvojice SK Sigma Olomouc/SK Slavia Praha. Jejich vzájemné utkání se odehraje v den 28. dubna, tedy ve stejný den, jako se hraje první semifinále mezi Plzní a Teplicemi.

Finále by se mělo odehrát ve středu 12. května 2021. Finálové utkání se odehraje na domácím hřišti toho týmu, který se v semifinále podle koeficientu umístil na nejnižším místě.

Aktuálně pořadí je: Slavia, Sparta, Plzeň, Olomouc a Teplice tuto tabulku koeficientu uzavírají. To znamená, že pokud Teplice postoupí do finále, bude se hrát na teplickém stadionu bez ohledu na soupeře.

Los semifinále
FC Viktoria Plzeň - FK Teplice
AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc/SK Slavia Praha

Další články