Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Jasná záležitost Sigma dala Jablonci čtverec

Sigma dala Jablonci čtverec

foto: Petr Pelíšek

29. 08. 2021 - 18:33

Před první reprepauzou sezóny hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma proti Jablonci. A zápas 6. kola FORTUNA:LIGY se jim povedl naprosto skvěle, zvítězili vysoko 4:0. Mužem zápasu byl dvougólový Martin Hála.

Hanáci byli opět bez stoperů Romana Hubníka s Vítem Benešem, scházeli také dlouhodobí marodi Lukáš Greššák a Jakub Yunis. V nominaci nebyli ani Radek Látal, Martin Nešpor a Patrik Slaměna, kteří hráli dopoledne za béčko v Hlučíně. Chyběli i zranění útočníci Jan Fiala a Jegor Golenkov.

Sigma vstoupila do zápasu skvěle. A už ve 4. minutě šla, po druhém rohovém kopu, do vedení, to závar před bránou hostů zakončil González. Hosté se ale nepoložili a snažili se hned něco s nepříznivým stavem udělat. Aktivní byli především exolomočtí Houska, Pilař a Doležal. Ovšem olomoucká defenziva fungovala perfektně. No a ofenziva, ta potvrzovala formu z posledních týdnů. Ještě do pauzy mohli náskok zvýšit Růsek, Jemelka nebo Zifčák, Jablonec mohl být rád, že ztrácel jen jednu branku.

Což přestalo platit chvíli po přestávce. V 58.minutě vystřelil střídající Hála, brankář Hanuš jeho ránu neudržel a Zmrzlý už poslal balon tam, kam bylo třeba. Řeklo by se, že pak bude Sigma spíš hájit náskok dvou branek, ale všechno bylo jinak. Na Jablonec se neustále valila modrá lavina. A spolu s tím kromě dalších šancí přišly ještě další branky. Obě dal výtečně hrající Hála, kterého nebyli hosté schopni celý druhá poločas účinně bránit. Sigma tak zakončila anglický týden stylově, ve třech zápasech v řadě totiž dokázala dát čtyři góly.

"Jsme spokojení zejména s druhým poločasem, v něm jsme byli aktivní a produktivní s minimem chyb v defenzivní činnosti. První poločas jsme ale byli zbytečně pasivní a velmi špatní pohybově. Jablonec jednoduše držel míč. Sice se nedostával do brankových příležitostí, ale hra nesplňovala naše představy. Ve druhém poločase jsme si to vynahradili a jsem rád, že mužstvo ukázalo charakter a pořád pracovalo hodně zodpovědně,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

„Dostali jsme za vyučenou. Vstup do zápasu a zase brzká branka ve 3. minutě, přitom jsme se na standardky připravovali. Brzké góly se nám opakují, hráčům to můžu říkat horem dolem, takhle to dál nepůjde. Pak jsme byli aktivnější, měli míč víc na kopačkách. První poločas byl poté v pořádku. Ale to, co jsme předvedli v druhém poločase, to neodpovídá tomu, že hrajeme Evropskou konferenční ligu UEFA. V druhém poločase jsme dostali na 0:2 a mohli jsme dostat i více branek. Posledních pětadvacet minut naší hry bylo hrozných. Nechci tu teď vynášet nějaké rozsudky. Ale tohle jen tak nepřejdeme. Hráči si musí sáhnout do svědomí," řekl trenér Jablonce Petr Rada.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 4:0 (1:0)

Branky: 73. a 79. Hála, 4. González, 58. Zmrzlý. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Novák. ŽK: Daněk, Poulolo, Vepřek–Považanec, Zelený, Doležal, Krob. Diváci: 3005.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (88. Vepřek) –Matoušek (46. Hála), Breite, González (68. Sedlák), Daněk – Zifčák (75. Vaněček), Růsek (75. Zahradníček). Trenér Václav Jílek.

Jablonec: Hanuš –Holík, Kubista, Zelený, Krob (88. Surzyn) – Považanec (71. Čvančara) – Pleštil (56. Vaníček), Houska, Kratochvíl, Pilař (71. Malínský) – Doležal (88. Martinec). Trenér Petr Rada.

Další články