Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Přesilovku nezvládli Sigma nestačila na v deseti hrající Jablonec a prohrála

Sigma nestačila na v deseti hrající Jablonec a prohrála

foto: Petr Pelíšek

02. 05. 2021 - 16:51

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Jablonci. Druhý celek průběžného pořadí tabulky nejvyšší domácí soutěže se jim překvapit nepodařilo. A to i přesto, že vedli a domácí hráli v deseti. Jenže i v oslabení otočili třemi góly vývoj zápasu.

Pro zranění v olomoucké sestavě scházeli Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Roman Hubník a Matúš Macík, v rekonvalescenci je Tomáš Zahradníček, v nominaci nebyli Jaroslav Mihalík, Pablo González a Dominik Radič. Stopku za čtyři žluté karty měl Ondřej Zmrzlý. Na lavičce byl záložník Ondřej Hapal

Jablonec začal zostra. A už v 6. minutě měl velkou šanci Schranz. Ale naštěstí pro hosty sám před bránou přestřelil. Domácí byli v úvodu aktivnější, Sigmu zatlačili na její polovině hrací plochy. Další tutovka přišla ve 12. minutě. Ránu Doležala Mandous vykopl, dorážka Schranze šla nad. Ale nedáš dostaneš, to funguje stále. Pak vyrazila do prvního vážnějšího útoku Sigma. Daněk nahrával zleva do ohně Daněk. Nešporovi na první tyčce ještě domácí znemožnili skórovat, ale Látal už trefil přesně. A Sigma vedla. Tím momentem se hra srovnala a směrem dopředu byla nebezpečnější také Sigma. No a po půlhodině hry dostala výhodu jednoho muže v poli. Po faulu na Hálu dostal druhou žlutou kartu Kratochvíl a byl vyloučen. Ovšem přesilovku se do pauzy Hanákům využít nepovedlo. Naopak ve 42. minutě kopali domácí penaltu za faul na Jovoviče. Proměnil ji Schranz a bylo srovnáno na jedna k jedné.

Ani po změně stran nebylo příliš poznat, že Hanáků je na hřišti o jednoho více. Po hodině hry málem zapadl do brány nepovedený centr Štěpánka, naštěstí pro hosty ale jen třel břevno. V 65.minutě vyrazili oslabení domácí do brejku, který zakončil po přehrávce Pleštila zprava Schranz a Sigma prohrávala. V 68. minutě bylo ještě hůř. Brankář Mandous předvedl v tomto týdnu druhý kiks, namazal Doležalovi, který pak neměl problém trefit do poloodkryté. Další brejk domácích hrozil patnáct minut před koncem, ale katastrofě zabránil v posledních chvíli Štěrba. Dvanáct minut před koncem po dalším kontru Jablonce sebral Doležalovi gól z nohy včasným zákrokem Daněk. Osm minut před koncem se do hry dostal záložník Ondřej Hapal (2001), syn Sigmácké legendy Pavla Hapal debutoval v elitní soutěži.

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 3:1 (1:1)

Branky: 45. (pen.) a 65. Schranz, 68. Doležal - 13. Látal. Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Vlček. ŽK: Kratochvíl, Schranz, Považanec – Poulolo, Vepřek, Hála, Breite, Látal. ČK: 30. po 2. ŽK Kratochvíl.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (69. Pilař), Považanec, Kratochvíl, Jovović (89. Smejkal) – Doležal, Schranz (78. Hübschmann). Trenér Petr Rada.
SK Sigma: Mandous – Látal, Štěrba (82. O. Hapal), Beneš, Vepřek (72. Zifčák) – Daněk, Houska, Breite, Poulolo (66. Sladký), Hála (66. Šíp) – Nešpor (72. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

 

Další články