Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

V týmu nováček Vlkanova Šilhavý nominoval na Ligu národů

Šilhavý nominoval na Ligu národů

foto: fotbal.cz

25. 05. 2022 - 13:39

Českou reprezentaci čekají v červnu čtyři utkání nového ročníku Ligy národů. Trenér Jaroslav Šilhavý povolal také záložníka Adama Vlkanovu, v týmu je po necelých dvou letech opět také Václav Černý. Reprezentace vstoupí v červnu do nového ročníku UEFA Ligy národů, ve kterém se představí v elitní lize A. Vstupenky na domácí zápasy proti Švýcarsku (2. června), Španělsku (5. června) a Portugalsku (24. září) se začaly prodávat ve středu 11. května ve 12.00.

Ve výběru schází řada zraněných hráčů v čele s útočníkem Patrikem Schickem či středopolařem Antonínem Barákem, ze zdravotních důvodů vypadlo i několik slávistů včetně defenzivního univerzála Tomáše Holeše. Po roce a půl se do týmu vrací ofenzivní záložník Václav Černý a zpět v mužstvu je i Vladimír Coufal.

„Adam má za sebou vydařenou sezonu, za kterou si premiérovou pozvánku do národního týmu zaslouží. Má velký podíl na konečném ligovém umístění Hradce Králové, byl jeho ústřední postavou. Není to jen tahle sezona, víme, že čísla má každou sezonu. Věřím, že nám ukáže, proč jsme mu dali důvěru. Že nás nezklame, zapadne a řekne si o další nominaci," uvedl Šilhavý.

Do nominace na Ligu národů zařadil 20 hráčů do pole a tři brankáře. Nechybí opory z anglického West Hamu kapitán Tomáš Souček a bek Coufal, který v březnu při neúspěšném boji v play off o mistrovství světa scházel kvůli zranění. Poprvé po vážném zranění a operaci je v nominaci čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál Černý z Twente Enschede. "Zvažovali jsme to, na tom postu byli i další hráči. Rozhodli jsme se pro něj. Je to typ fotbalisty, který umí jeden na jednoho, je sebevědomý, umí dát gól," poznamenal Šilhavý.

Nominace na Ligu národů

Brankáři: Pavlenka (Brémy), Staněk (Plzeň), Vaclík (Olympiakos Pireus).
Obránci: Brabec (Aris Soluň), Coufal  (West Ham), Havel (Plzeň), Jemelka (SK Sigma Olomouc), Matějů (Benátky), Petrášek (Čenstochová), Zima (FC Turín), Zelený (Jablonec).
Záložníci: Černý (Twente Enschede), Jankto (Getafe), Kalvach (Plzeň), Krejčí ml. (Sparta), Lingr (Slavia), Pešek (Sparta), Sadílek (Twente), Souček (West Ham), Vlkanova (Hradec).
Útočníci: Hložek (Sparta), Jurečka (Slovácko), Kuchta (Lokomotiv Moskva).

Další články