Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Los Evropské ligy Spartu, Slavii a Liberec čekají těžcí, ale atraktivní soupeři

Spartu, Slavii a Liberec čekají těžcí, ale atraktivní soupeři

foto: lfafotbal.cz

02. 10. 2020 - 16:27

Český fotbal má po třech letech znovu tři účastníky v základních skupinách Evropské ligy. Jací soupeři byli nalosováni fotbalistům Slavie, Sparty a Liberce během dnešního losování UEFA ve švýcarském Nyonu, o tom informoval web Ligové fotbalové asociace.

Slavii čeká základní skupina Evropské ligy poté, co prohrála ve 4. předkole Ligy mistrů s dánským Midtjyllandem. Sešívaní byli během losování zařazeni do druhého výkonnostního koše a v rámci skupiny C je čekají Bayer Leverkusen (Německo), Hapoel Beer-Sheva (Izrael) a Nice (Francie).

Sparta se po neúspěšných kvalifikacích v předchozích letech dostala do skupiny Evropské ligy po čtyřech letech, a to přímo díky triumfu v domácím poháru. Letenštím byla vylosována skupina H, kde se střetnou s Celticem Glasgow (Skotsko), AC Milán (Itálie) a Lille (Francie). Sparta byla podobně jako Slavia ve druhém výkonnostním koši.

Po čtyřech letech je ve skupině Evropské ligy také Liberec, který v předkolech zdolal postupně tři soupeře, naposledy APOEL 1:0 díky proměněné penaltě Mary z nastavení zápasu. Slovan byl losován ze čtvrtého koše a ve skupině L narazí na Gent (Belgie), Crvenu Zvezdu Bělehrad (Srbsko) a Hoffenheim (Německo).

Další články