Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Hrozí mu až 5 let Muž převážel drogy z Polska, policisté už ho mají

Muž převážel drogy z Polska, policisté už ho mají

foto: Pixabay

07. 08. 2019 - 16:00

Kriminalisté dvaačtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V sobotu 3. srpna 2019 v ranních hodinách prováděla hlídka Celního úřadu pro Liberecký kraj na silnici I. třídy č. 35 na českém území , poblíž hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou kontrolní činnost se zaměřením na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu. Kolem osmé hodiny se hlídka rozhodla zkontrolovat osobní motorové vozidlo značky Hyundai, které jelo ve směru z Polska na Liberec. Během kontroly celníci nalezli ve vozidle osobní váhu se zbytkovým množstvím bílé krystalické látky. Po následném testu speciálním kalibrovaným přístrojem byla tato látka pozitivní na pervitin. U 42letého řidiče hlídka nalezla dále v příruční tašce sáček s bílou krystalickou látkou. Jednalo se o látku o celkové hmotnosti kolem 100 gramů. I u této látky byl orientačním testem prokázán metamfetamin - pervitin. Celníci na místo přivolali policejní hlídku a muž byl na místě zadržen. Zbytek dne tak strávil v policejní cele.

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování sdělil 42letému muži následujícího dne obvinění ze spáchání přečinu "nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy", za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Následně byl po provedených nezbytných úkonech trestního řízení muž propuštěn ze zadržení a trestní síthání bude probíhat na svobodě. 

Další články