Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Letní jízdní řády Pozor! Autobusy i vlaky v kraji jezdí od včerejška jinak

Pozor! Autobusy i vlaky v kraji jezdí od včerejška jinak

10. 06. 2019 - 08:27

V neděli 9. června se v rámci celostátních změn upravily jízdní řády vybraných linek a spojů v autobusové a železniční dopravě v Libereckém kraji.

Na rozdíl od velkých prosincových změn tyto zpravidla slouží k drobnému dolaďování platných jízdních řádů nebo reagují na vzniklé změny přepravní poptávky“ upřesňuje Otto Pospíšil z libereckého organizátora dopravy KORID LK důvod, proč ke změnám dochází také v průběhu roku.

Nejvíce úprav cestující čeká na Českolipsku a Novoborsku, kde se změna týká 13 autobusových linek. Jedná se zpravidla o časové posuny v řádech minut požadované zejména u spojů, které zajišťují návoz zaměstnanců na směny. Rozšířená nabídka nabídku spojů směřuje do Dobranova k novému výrobnímu závodu. U vlaků se změna týká pouze jednoho ranního rychlíku ve směru do Ústí nad Labem, který bude zastavovat v zastávce Zákupy-Božíkov.

V ostatních částech Libereckého jsou změny v podstatě jen doplňkové a týkají se zejména rozšíření nabídky v době letní sezóny, například již dříve avizované cyklobusy do Českého ráje. Mezi Frýdlantem a Raspenavou se zavádí noční vlak, který zajistí spojení z tradičních Hejnických slavností a také se upraví čas odjezdu ve směru na Liberec. U letošního nového cyklovlaku z Liberce do Rovenska pod Troskami bude také v době letních prázdnin provoz rozšířen i na neděle, nyní jezdí pouze v sobotu.

Další články