Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

PŘEHLEDNĚ: Otevírají prodejny obuvi a papírnictví

PŘEHLEDNĚ: Otevírají prodejny obuvi a papírnictví

foto: Vláda.cz

19. 01. 2021 - 07:17

Ministři na včerejší tiskové konferenci po jednání vlády představili novinky, které Čechy čekají v následujících týdnech. S platností ode dneška otevírají papírnictví a prodejny dětských oděvů a obuvi, školy zůstávají i nadále zavřené.

Boty a pastelky pro děti

V 5. stupni PES i nadále zůstávají otevřené obchody, které vláda označila za prodávající nezbytně nutný sortiment. Nově se do seznamu výjimek dostala i papírnictví a obchody prodávající dětské oblečení a obuv.

„S ohledem na sezónnost se množí požadavky mladých rodin na to, aby byla šance dětem koupit oblečení, protože dorůstají. Děti potřebují také papírenské potřeby,“ vysvětlil na tiskové konferenci důvod pro rozšíření výjimek ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Školy zůstávají zavřené

Režim ve školách totiž zatím zůstává stejný, pro většinu dětí i nadále platí výuka na dálku.

Do školy chodí tak v současné době chodí jen prvňáci a druháci a děti ze speciálních škol. Otevřené jsou i mateřinky.

„Zatím není vhodné, aby se zvyšoval počet tříd, které navštěvují školy. Inkriminované ročníky, tedy maturanti a deváťáci, půjdou do školy jako první, jakmile to bude možné. Termín vám zatím neřeknu,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný, který ještě režim ve školách chce doladit se šéfem resortu školství Robertem Plagou.

Další články